Stadsflod


Såhär såg det bl.a ut från föregående inlägg.

Oväder

Igår hände något väldigt mäktigt. Vid 4 tiden var vi ett gäng som drog oss till CiutatVella(ursäka stavning) för lite häng och öl. Solen lyste på oss samtidigt som vi såg ett oväder åka förbi oss med några mils avstånd. Molnen åkte  väldigt fort och på några få sekunder så ser vi hur molnen närmast oss har tvärvänt håll så de går runt tunt i en stor cirkel. Det blåste upp rejält och himlen blev kolsvart på några få minuter. plötsligt så stod vinden helt still och det är så mycket Lugnet Före Stormen jag någonsin upplevt och det tog högst en minut innan helvetet var rakt ovanför oss med blixtar och dunder och ett regn jag aldrig skådat förr.
Vi hinner med nöd och näppe söka skydd under en av stadens gamla byggnader som hade ett tak med stora pelare som höll upp huset.
Blöta står vi och ser hur det bara blir värre och värre. trots att man stod 3 meter in under det stora taket så fanns det ingen chans att hålla sig torr. Regnet blåste hårt och kraftigt in och piskade oss blöta, bästa skyddet var att stå längst ut bakom de stora pelarna dock sköljde vattnet in där så man stod i vatten.
Vatten fyllde vägarna och åskan slog ut elen samtidigt som vinden släpade stora kvistar efter backen och fällde träd som tändstickor. När regnet va som värst så syntes inte huset på andra sidan vägan, ca 30 meter bort, det var ett aquarium emellan oss.
Det hela kom och var över på bara 30 minuter. Enligt en spansk källa i form av en vän så skördade stormen 2 dödsoffer, med all förståelse.
När regnet nästan slutat helt vågade jag mig hemmåt och såg i princip alla lägenheter och affärer på markplan var fyllda med vatten som skyfflades ut på gatan igen och när jag når vår ytterport så har fasaden på vårt hus rasat av.
Ja det var det värsta ovädret jag vart med om och efter det dragit vidare så blev det solsken igen och en superfin kväll.

Hade hade!

RSS 2.0